Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vetëm Selefitë pasojnë Kuranin dhe Sunnetin në çdo aspekt

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Fetaua Xhuddeh (1) 
 
Përgatiti: www.perlat-muslimane.com
 
Sipas asaj që kemi mësuar dhe parë në lidhje me sektet e sotme në botë, nuk ka nga ata që përpiqen t’i afrohen Kuranit dhe Sunnetit duke mos marrur parasysh ata që e quajnë veten Ehl-ul-Hadith, Ansar-us Sunnah në disa vende, Selefitë në vende të tjera, Ehl-ul-Hadith në disa vende dhe kështu me radhë. Sa për ata që ia atribuojnë veten grupeve të tjera, ata nuk argumentojnë me Kuranin dhe Sunnetin në të gjitha aspektet e jetës që ka të bëjë me jetën e tyre personale, jetën publike, të menduarit, politikën etj.
 
Ne nuk mund të gjejm dikë nga ata, që gjithmonë vë në dukje se ata pasojnë Kuranin dhe Sunnetin përpos fjalëve:
 
”Ne pasojmë Kuranin dhe Sunnetin”.
 
Të gjithë e thonë këtë, por na jepni dëshmi që ju pasoni Kuranin dhe Sunnetin. Ata nuk do të jetë në gjendje të japin asnjë përgjigje.

Shpërndaje: