“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Vetëm uji largon papastërtitë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Umdat-il-Fikh (2)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/omdh–14340204.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është uji i trëndafilit i pastërt në kuptimin që ai largon gjendjen e papastër?”

Përgjigjja: ”Jo. Vetëm uji është që largon gjendjen e papastër dhe papastërtitë. As uji i trëndafilit, benzina, gazi apo ndonjë gjë tjetër nuk e bën këtë. Sepse ato nuk janë sikurse uji. Ato janë substanca të lëngshme por jo ujë.”

Shpërndaje: