Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vetëm vajzave u lejohet t’i bien defit për dasma/bajram

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Silsilat-ul-Huda uen-Nur (669)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

I vetmi instrument që lejohet është defi. Ai lejohet të përdoret vetëm në dy raste dy herë në vit; në dasma dhe për Bajram. Përndryshe defi është i ndaluar sikurse është edhe daullja.

Prandaj duhet ta dini se defit në dasma dhe Bajram lejohet t’i bien vetëm gratë e jo burrat. Por nuk është e lejueshme për cilat do gra. Është e lejuar vetëm për vajzat e reja. Kështu ishte në kohën e profetit ﷺ.

Shpërndaje: