Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vetëstudimi është shkak i tekfirit dhe vrasjes së myslimanëve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Adab Talib-il-Ilm

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/adaab-11-08-1435-01.mp3

Data e fetvas: 11/8-1435 ose 9/6-2015

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Të thuash se ke libra të cilat i lexon, kaseta të cilat i ndëgjon dhe miqë me të cilët bashkëpunon në lidhje me të kuptuarit e librave është një rrugë e gabuar. Kjo të çon në injorancë dhe dëm.

Sa shumë njerëz nuk janë shfaqur dhe theksuan dijen pa studiuar me dijetarët dhe pa studiuar në faza! Ata kan lexuar pa dizgjin. Për këtë arsye ata filluan të bëjnë tekfir mbi njerëzit, të vrasin myslimanët dhe të sabotojnë. Sepse ata i kanë keqkuptuar gjërat. Hauarixhët që jetuan në kohën e sahabëve dhe për të cilët profeti salAllahu alejhi ue selem tha:

”Ata vrasin besimtarët dhe i lënë të qetë idhujtarët.”

devijuan për shkak se ata u larguan nga dijetarët dhe bënë tekfirit mbi ta në kohën e sahabëve. Ata mësuan nga njëri-tjetri. Për këtë arsye, ata u shmangen dhe devijuan nga rruga e bazuar në dije.

Shpërndaje: