Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vizita tek dentisti gjatë Ramazanit

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: Fadha’ih ue Nasa’ih, fq. 80

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për ta hequr dhëmbin? Ekziston rreziku që ai ta gëlltis gjakun?

Përgjigje: Në këtë rast, ai e gëlltit gjakun e tij. Kjo nuk e prishë agjërimin. Megjithatë, është më mirë që ai ta shtyjë atë deri pas agjërimit sepse ka drojë që të dëmtohet ndërsa ai është agjërueshëm. Përndryshe është më mirë që ai ta shtyjë ketë deri në mbrëmje.

Shpërndaje: