Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vizita e krojeve për trajtimin e sëmundjeve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (47) 

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighatsah%20-%2014%20-0%204%20-%201437.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është formë e teberrukut (kërkimit bereqet) që është i ndaluar për të shkuar tek krojet (e ujit) për trajtim?

Përgjigje: Jo, ky është një trajtim. Nëse vërtetohet se uji sjell dobi atëherë është e padëmshme për të shkuar atje, të përdorë uji dhe të kurohesh me të. Allahu (xhela ue ala) nuk ka zbritur një sëmundje, vetëmse Ai i ka dërguar edhe kurimin për të; Ai që e di këtë e di dhe ai që nuk e di këtë nuk e di.

Shpërndaje: