Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vizita e tempujve dhe kishave  

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva
Fetuaja nr (2/117)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për të vizituar një kishë qoftë nëse qëllimi është për të marrë pjesë në faljen e tyre apo për të dëgjuar ligjërata?

Përgjigje: Nuk i lejohet muslimanit të hyjë në tempujt e kufarëve sepse me këtë shtohet numri i tyre në një vizitë të tillë, dhe se Bejhakiu transmetoi me një zinxhir të saktë transmetimi se Umeri -radijAllahu anhu- ka thënë:

“Mos hyni në tempujt e idhujtarëve dhe në kisha. Zemërimi zbret mbi ta.”

Shpërndaje: