Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vizita e varrit të profetit (alejhis selam)

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: el-Lika esh-Shahri (34)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua  ka ndërmend të bëjë haxhin ose umren dhe do kaloj në qytetin e Medines. A i lejohet asaj që ta vizitojë varrin e e profetit (salAllahu alejhi ue selem)?

Përgjigje: Ajo nuk duhet ta vizitojë varrin e profetit (salAllahu alejhi ue selem). Nuk është e domosdoshme që ajo ta bëjë këtë. Nëse i dërgon salavate profetit (salAllahu alejhi ue selem) salavatet i arrijnë atij kudo që të jeni në tokë. Pra nuk është e domosdoshme që të qëndrosh pranë varrit të tij për t’i dërguar salavate. Përveç kësaj shumë dijetarë thonë se ajo mallkohet nëse  e vepron këtë. Profeti (salAllahu alejhi ue selem) i ka mallkuar gratë që vizitojnë varret. Pra siç u tha ajo nuk duhet ta vizitojë varrin e profetit (salAllahu alejhi ue selem). Mjafton nëse ajo e përshëndet atë duke qenë brenda xhamisë, në shtëpin e saj apo kudo.

Shpërndaje: