Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Voglushja me vathë

“Komisioni i Përhershëm për Kërkime  dhe Fetva”, (139/17)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e lejuar për të bërë vrima në vesh të një vajzeje të vogël në mënyrë që ajo të mund të ketë një palë vathë?”
 
Përgjigje: “Kjo është e lejuar sepse kjo është zbukurim dhe kjo nuk bëhet me qëllim që ta dëmtojë ose të ndryshojë krijimtarinë e Allahut.
 
Ky veprim ishte i njohur edhe në kohën e xhahiljetit (koha para Profetit (sal Allahu alejhi ue selem) dhe gjatë kohës së Profetit (sal Allahu alejhi ue selem), dhe ai nuk e ndaloi atë. Në fakt ai e pranoi këtë poashtu edhe shokët të tij, Allahu qoftë i kënaqur me ta.
 
Tek Allahu gjendet suksesi, Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi Profetin tonë Muhammedin dhe familjen e tij dhe shokët e tij.”

Shpërndaje: