Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Vrasja e turistëve të huaj në vendet myslimane

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur (714)

Përgatiti: www.perlatmuslimane

Pyetje: ”Cili është vendimi për të vrarë turistët e huaj në vendet myslimane?”

Përgjigje: ”Kjo ka të njëjtin gjykim si veprimi i mëparshëm. Të vrasësh turistët jomysliman, ku për fat të keq ata mund edhe ti takojnë armiqëve,  kjo nuk është e lejuar për dy arsye. E para është se ata kanë hyrë (në vendin islam) me marrëveshje1).”

______________________

1 I dërguari i Allahu salAllahu alejhi ue selem ka thënë: “Kush e mbyt një muahed (një jomysliman që bën marrëveshje dhe merr garanci prej shtetit Islam), nuk do ta ndiejë aromën e Xhenetit, ndonëse era e tij ndihet në largësi prej dyzet vitesh.” (Bukhari).

Shpërndaje: