Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Xhamia afër shtëpisë në të cilën ka varr

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses! Ky pyetës nga jashtë vendit (Arabisë Saudite) thotë: kemi ndërtuar një xhami në një vend afër një shtëpie në të cilën është një varr, a na lejohet të falemi në këtë xhami?

Përgjigje: Nëse varri është i lidhur me xhami atëherë nuk lejohet falja e namazit në të, por nëse është i ndarë nga xhamia me një rrugë ose hapësirë atëherë nuk ka asgjë të keqe në këtë. Po.

Shpërndaje: