Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Xhilbabi me ngjyrë të zezë

“Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva,” (17/108)

Burimi: Ketful-Ez’haril-Mutenathirah ‘an Fetauel-Mer’etil-Muslimeh, faqe. 686
Përgatiti: www.perlat-muslimane.com

Pyetje: “A duhet që veshja e gruas myslimane të jetë e zezë, apo mund të jetë edhe në ngjyra të tjera?”

Përgjigje: “Veshja e gruas myslimane nuk është e kufizuar tek ngjyra e zezë. Asaj i lejohet të vishet në ngjyra të tjera përderisa rroba e saj ia mbulon tërë trupin. Përveç kësaj, rroba nuk lejohet t’i ngjasojë rrobave të burrave, të mos jetë aq e ngushtë që ajo ta shfaq formën e trupit të saj, të mos jetë e tejdukshme dhe të mos jetë e tillë që shkakton fitne.”

Shpërndaje: