“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Zbulimi i sekreteve bashkëshortore

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: “Fataua Islamijjeh” 32/1

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Disa gra e kanë zakon që të flasin me mikeshat në lidhje me atë që bisedojnë me burrat e tyre apo në lidhje me atë që ato bëjnë gjatë marrëdhënieve intime. Disa nga  ato gjëra ndonjëherë janë sekrete dhe burri nuk dëshiron që dikush tjetër t’i dijë ato. Çfarë është gjykimi mbi zbulimin e sekreteve të tilla që ato ua tregojnë mikeshave apo dikujt prej familjarëve të tyre?

Përgjigje: Këtë vepër të cilën e bëjnë disa gra, -pra, fjala është për të treguarit se çfarë është thënë në shtëpi, dhe tu tregojnë të afërmve dhe shoqeve të tyre në detaje rreth marrëdhënieve intime, kjo është gjë e ndaluar. Nuk është e lejueshme që gruaja t’i zbulojë dikujt sekretet nga shtëpia e saj ose në punët e saj me burrin e vet. Allahu (te ala) thotë:

فَالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِّلْغَيْبِ بِمَا حَفِظَ اللّهُ

“Gra të mira janë ato të dëgjueshmet, që ruajnë fshehtësitë që ka urdhëruar Allahu.” 4:34

Profeti salAllahu alejhi ue selem në një hadith të vërtetë na ka treguar se, njerëzit me të këqij para Allahut në Ditën e Ringjalljes janë burri i cili ka marrëdhënie seksuale me gruan e tij, dhe pastaj i shfaqin sekretet e njëri-tjetrit[1].”


[1] Tirmidhiu (15488).

Shpërndaje: