Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Zekati për paratë e huazuara për ndërtimin e një lokali

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (52), min: 1:11:55

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Umdah%20Fiqh%20%20-%2020%20-0%205%20-%201437-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja: Kam marr hua një shumë parash pa përcaktuar datën e kthimit të parave. Paratë janë përdorur për të ndërtuar një lokal. A duhet të paguhet zekati për atë shumë dhe kush duhet ta paguajë?

Përgjigje: Nëse shuma është me ty për një vit të tërë, zekati paguhet për to. Dhe nëse shpenzohen brenda një viti, zekati nuk paguhet për to.

Shpërndaje: