Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Zgjedhjet dhe votimet i përkasin metodave të jomuslimanëve

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: el-Amali en-Nexhmijjeh ala Masa’il-il-Xhahilijjeh, fq. 12

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Prej lajthitjes së kuantitetit dhe pluralizmit janë zgjedhjet dhe referendumet. Ai që merr shumicën e votave duhet të prijë edhe nëse ai është njeriu më mëkatar. Ky është tipik i kufarëve të cilët votojnë për të zgjedhur një lider, ministër, dhe të ngjashme. Kur profeti (salAllahu alejhi ue selem) e zgjidhte një lider për një batalion apo betejë, ai e bënte këtë vetëm pasi të ketë kuptuar se personi ishte e besueshëm dhe i fortë. Kur nasarat në Nexhran thanë: “Dërgoje me ne një njeri të besueshëm”, ai (salAllahu alejhi ue selem) tha:

“Unë do ta dërgojë me ju një burrë vërtetë të besueshëm.”

Ai u konsultua me shumë prej sahabëve të tij, pastaj ai e zgjodhi Ebu Ubejdën.

Shpërndaje: