Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Zinaqari nuk bën zina ndërsa është besimtar

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan (54) 
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: I dërguari ka thënë:

“Zinaqari nuk bën zina ndërsa është besimtar.” 1

A dëshmon kjo mosbesimin e zinaqarit?

Përgjigje: Jo. “Ndërsa është besimtar” i referohet mungesës së besimit të përsosur. Hadithi mohon besimin e plotë dhe jo vetë besimin. Zinaqari nuk blasfemon (nuk del nga feja me këtë veprim). Ky (besimi se ai është kafir) është besimi i Khauarixhëve.


1 Bukhari (2475) dhe Muslimi (57).

Shpërndaje: