Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Zonja Aisheh dhe zonja Fatimah

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Fataua Xhudah (30)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Disa muslimanë sot, të cilët thonë se shprehjet zonja (السيدة) Aishah apo zonja  (السيدة) Fatimah është shprehje bidat, e cila përdoret nga ata që e përkrahin feminizmin. Ata mendojnë se, ato duhet të quhen nënat e besimtarëve.

Përgjigje: Se është e saktë për t’i quajtur ato nënat e besimtarëve, është e qartë. Megjithatë, është shumë problematike për të thënë se nuk është e lejuar për të thënë, për shembull, zonja Aishah apo zonja Fatimah, sepse ato janë zonja. Të gjitha nënat e besimtarëve janë zonja. Megjithatë, nuk duhet që gratë dhe vajzat e profetit ﷺ të quhet kështu gjithmonë. Ato duhet të quhen kështu nganjëherë që pozita e tyre të sqarohet.

Shpërndaje: