“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

10.Besimi në profetët (fundi i librit)

Imam Muhammed bin Abdil-Uehab (v. 1206)

Burimi: Të mësuarit Teuhidin fëmijëve, fq. 27-29

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

I dërguari i parë ishte Nuhu . I dërguari i fundit ishte Muhammedi .

Allahu (te ala) ka thënë:

إِنَّا أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ كَمَا أَوْحَيْنَا إِلَى نُوحٍ وَالنَّبِيِّينَ مِن بَعْدِهِ

”Ne të frymëzuam ty me shpallje sikurse e patëm frymëzuar Nuhun dhe profetët pas tij.” 1

Allahu (te ala) gjithashtu ka thënë:

وَمَا مُحَمَّدٌ إِلاَّ رَسُولٌ

”Muhammedi nuk është tjetër vetëmse profet.” 2

Allahu (te ala) ka thënë:

مَّا كَانَ مُحَمَّدٌ أَبَا أَحَدٍ مِّن رِّجَالِكُمْ وَلَكِن رَّسُولَ اللَّهِ وَخَاتَمَ النَّبِيِّينَ وَكَانَ اللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمًا

”Muhammedi nuk është babë i askujt prej njerëzve (meshkujve) tuaj, por është i dërguari i Allahut dhe vula e profetëve, e Allahu është i Gjithëdijshëm për çdo gjë.” 3

I dërguari më i mirë është profeti ynë Muhammedi . Njerëzit më të mirë pas profetëve janë Ebu Bekri (radijAllahu anhu), pastaj Umeri (radijAllahu anhu), pastaj Uthmani (radijAllahu anhu), dhe pastaj Aliu (radijAllahu anhu). Allahu qoftë i kënaqur me të gjithë ata. Profeti ka thënë:

”Më të mirët e njerëzimit janë brezi im pastaj ata që vijnë pas tyre, pastaj ata që vijnë pas tyre.” 

Bukhari (2652) dhe Muslimi (6635)

Përveç kësaj, Isai do të zbresë poshtë nga qielli dhe do ta vras Dexhallin.

Hamdi dhe lavdërimi i takon Allahut. Fund. 


1 En-Nisa’ 4:163.

2 Al-Imran 3:144.

3 El-Ahzab 33:40.

4 Bukhari (2652) dhe Muslimi (6635)

5 Muslimi (7560)

Shpërndaje: