Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

31.Namazi në drejtim të varreve

Imam Muhamed Nasirudin El-Albani (v. 1420)

Sifatu Salat-in-Nebi, fq. 74

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Profeti  e ndalonte faljen në drejtim të varreve dhe thoshte:

”Mos u falni drejt varreve dhe mos u uluni mbi to.”1


1 Muslimi, Ebu Daudi dhe Ibn Khuzejmeh (2/95/1). Shih librat e mia ”Tehdhir-us-Sexhid min Ittikhadh-il-Kubur El-Mesexhid” dhe ”Ahkam-ul-Xhena’iz ue Bid’auha”.

Shpërndaje: