Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

112.Mbreti ynë i dashur

Imam Muhamed bin Muhamed El-Hanbeli El-Menbaxhi
Teslijetu Ehlil-Mesaib
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Ibnul-Xhauzi përmendi në librin “eth-Thabat alal-Maut” nëpërmjet Ali ibn el-Muvaffak i cili tregoi se e kishte dëgjuar Hatim el-Asammin duke thënë:

“Ne u takuam në luftim kundër turqve. Një turk më qëlloi me një shigjetë në mënyrë që unë u rrëzova nga kali im. Ai zbriti poshtë nga shtaza e tij, u ul në gjoksin tim dhe më kapi për mjekre dhe nxori thikën për të ma prerë kokën. Betohem në Zotin tim që unë as nuk e kisha mendjen tek ai apo tek thika e tij – por e kisha mendjen tek Zoti im duke pritur se çfarë Ai ka vendosur për mua, dhe i thashë: “O Zot! Nëse ke vendosur që ai do të më pres kokën, kënaqësia është në anën time. Unë jam vetëm i Yti.” Në ndërkohë që isha në atë gjendje dhe ai ishte ulur në gjoksin tim. Papritmas një musliman e hodhi një shigjetë dhe e goditi atë në qafë në mënyrë që ai ra mbi mua. Unë u ngrita, ia mora thikën nga dora e tij, dhe ia preva kokën. I tërë qëllimi është që zemrat tuaja të jenë tek mbreti Juaj. Atëherë ju do të shihni se Allahu është më miqësor ndaj jush se sa prindërit e tuaj.”

Shpërndaje: