Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

12.Jeta e pafund e Allahut

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: et-Ta’likat el-Mukhtasarah alal-Akidah et-Tahauijjeh, fq. 35-36

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Ebu Xha’fer el-Uarrak et-Tahaui (Allahu e mëshiroftë) ka thënë:

7 – Ai nuk përfundon.

Shpjegimi

Allahu cilësohet me jetë të përjetshme.

Allahu (te ala) ka thënë:

وَتَوَكَّلْ عَلَى الْحَيِّ الَّذِي لَا يَمُوتُ

”Ti mbështetu Atij të Përjetshmit që nuk vdes kurrë.”1 

Allahut nuk i vjen fundi kurrë.

Allahu (subhanehu ue te ala) ka thënë:

كُلُّ شَيْءٍ هَالِكٌ إِلَّا وَجْهَهُ

”Çdo send zhduket pos fytyrës së Tij.”

وَيَبْقَى وَجْهُ رَبِّكَ ذُو الْجَلَالِ وَالْإِكْرَامِ

 “Ndërsa do të mbetet përgjithmonë fytyra e Zotit tënd gjithë Madhështi e Lavdi.”3

Allahu (subhanehu ue te ala) ka përjetësinë ndërsa krijesat do të vdesin dhe pastaj do të ringjallen. Në fillim ata nuk ekzistonin prandaj Allahu i krijoi. Pastaj ata do të vdesin për t’u ringjallur më në fund nga Allahu (azze ue xhel). Allahu (subhanehu ue te ala) nuk ka fillim dhe mbarim.


1 25:58

2 28:88

3 55:27

Shpërndaje: