Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

13.Ska Islam pa namaz

Imam Ebu Bekr Muhammed bin el-Husajn el-Axhurri (v. 360)

Një përmbledhje nga libri “esh-Shari’ah”

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

109 – El-Kasim bin Mukhajmirah tha në lidhje me fjalët e Allahut (azze ue xhel);

“Por pas tyre erdhën breza që e  braktisën namazin dhe ndoçën epshet e veta. Shpejt do të shijojnë shkatërrimin dhe do të hidhen në xhehenem.” Merjem 19:59

“Ata neglizhuan kohët e namazit, por pa e lënë atë. Ndërsa, nëse ata do ta kishin lënë atë, ata do të ishin kufarë.”

110 – El-Misuar bin Makhramah ka thënë:

“Pasi që e kishin therrë Umerin (radijAllahu anhu), Ibn Abbasi hyri tek ai. Në mëngjes ata e zgjuan atë dhe i thanë: “Namazi! Namazi!” Atëherë ai tha: “Po. Ai që nuk ka namaz nuk ka Islam.” Pastaj ai doli ndërsa gjaku i rrjedhte.”

111 – Ebu Daudi ka thënë: “E kam dëgjuar Ahmedin duke thënë: “Ai i cili thotë se nuk e falë namazin, ai është kafir.”

Shpërndaje: