Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

16.Trashëgimia bie me daljen nga feja

Imam Muhamed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Hukm Tarik-is-Salah
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

2 – Trashëgimia bie

Kafirit nuk i lejohet që të trashëgojnë të afërmit e tij musliman; kafirit nuk i lejohet që të trashëgojë muslimanin dhe muslimanit nuk i lejohet që të trashëgojë kafirin. Usame bin Zejd -radijAllahu anhuma- tregoi se profeti ﷺ ka thënë:

“Muslimani nuk e trashëgon kafirin dhe kafiri nuk e trashëgon muslimanin.” Bukhari (6764) dhe Muslimi (1614).

Shpërndaje: