Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

22.Dëshmia për dorën e Allahut

Imam Ali bin Umer ed-Darakutni (v. 385)

Burimi: Kitab-us-Sifat, fq. 58-60

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

22 – El-Kadhi el-Husajn bin Isma’il na tregoi, Jusuf bin Musa El-Kattan na tregoi, Ebu Mu’auijeh na tregoj, nga el-A’mash nga Ibrahimi, nga el-Alkameh, nga Abdullahu i cili tha:

”Një burrë nga ithtarët e librit erdhi tek i dërguari ﷺ dhe tha: ”O Ebul-Kasim! A je i njoftuar se Allahu (azze ue xhel) do të mbajë qiejt në një gisht, tokat në një gisht, njerëzit dhe dheun në një gisht?” I dërguari i Allahut ﷺ filloi të buzëqesh saqë dhëmballët iu dukën dhe Allahu shpalli:

وَمَا قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ وَالْأَرْضُ جَمِيعًا قَبْضَتُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَالسَّماوَاتُ مَطْوِيَّاتٌ بِيَمِينِهِ سُبْحَانَهُ وَتَعَالَى عَمَّا يُشْرِكُونَ

“Ata nuk i bënë vlerësim të drejtë Allahut siç duhet e siç i takon Atij. Dhe në ditën e kijametit gjithë toka do të jetë e mbështjellë në dorën e Tij të djathtë. I Lavdëruar dhe i Lartë është Ai mbi nga çka ata i shoqërojnë.” 39:67

Xheriri tha në hadithin e tij: “Malet dhe pemët në një gisht, ujërat dhe tokat në një gisht dhe të gjitha krijesat e tjera në një gisht.”

Shpërndaje: