“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

25.Dëshmia për dorën e Allahut

Imam Ali bin Umer ed-Darakutni (v. 385)

Burimi: Kitab-us-Sifat, fq. 61-62

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

25 – Muhammed bin Sehl bin el-Fudejl el-Katib na tregoi, Ali bin Harb na tregoi, Ebu Muavijeh dhe Muhammed bin Fudejl na treguan, el-A’mash na treguan, nga Ibrahimi, nga Alkameh, nga Abdullahu i cili tha:

”Një burrë nga ehli kitabët1 erdhi tek i dërguari ﷺ dhe tha: ”O Ebul-Kasim! A je i njoftuar se Allahu (azze ue xhel) do të mbajë njerëzit në një gisht, qiejt në një gisht, tokat në një gisht, pemët në një gisht dhe dheun në një gisht?” I dërguari i Allahut ﷺ filloi të qesh dhe Allahu shpalli:

وَمَا قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ

“Ata nuk e kanë vlerësuar siç duhet fuqinë e Allahut.” 39:67

Shpërndaje: