Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

26.Lutja e cila thuhet gjatë vizitës së varrezave

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)
Sahihul-Kelimit-Tajjib
Verifikoi dhe korrigjoi: Imam Muhamed Nasirudin el-Albani
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

123 – Burejdeh (radijAllahu anhu) tha:

I dërguari i Allahut e i mësonte sahabët që kur të vizitojnë varrezat të thonë:

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ أَهْلَ الدِّياَرِ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُسْلِمِينَ وَ إِناَّ إِنْ شاَءَ اللهُ بِكُمْ لاَحِقُونَ نَسْأَلُ اللهَ لَناَ وَ لَكُمْ الْعاَفِيَةَ

“Paqja dhe shpëtimi qoftë mbi ju, o ju banorë të varrezave besimtarë dhe myslimanë. Ne do t’iu bashkëngjitemi juve – në dashtë Allahu. E lusim Allahun që të na shpëtojë ne dhe ju.”

Transmeton Muslimi.

Shpërndaje: