Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

3.Besimi në Allahun

Autor: Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Shpjegues i librit: Imam Abdul-Aziz bin Abdil-lah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Sherh el-Akidah el-Uasitijeh, fq. 12

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Besimi në Allahun përfshinë besimin se Ai nuk ka ortak dhe se Ai dërgoi të dërguar, zbriti libra dhe ligjësoi dispozita, duke përfshirë pesë shtyllat sikurse namazi, zekati, agjërimi dhe haxhi. Prej besimit në Allahun është se Ai është i vetmi që ka të drejtë të adhurohet dhe Ai është i Cili ka ligjësuar namazin, zekatin, agjërimin, haxhin dhe të gjitha dispozitat e tjera.

Shpërndaje: