Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

47.Profeti ﷺ nuk hyri brenda derisa i hoqa ato

Imam Muhamed Nasir-ud-Din el-Albani (v. 1420)
Edeb-uz-Zifaf
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Aishah -radijAllahu anha- gjithashtu tha:

“Bleva disa jastëk me figura. Kur profeti ﷺ i pa, qëndroi te dera dhe nuk hynte brenda. Pashë në fytyrën e tij se kjo nuk i pëlqeu dhe i thashë:

“Pendohem te Allahu dhe i dërguari i Tij, çfarë mëkati kam bërë?” 

Profeti ﷺ tha: “Çfarë janë këta jastëkë kështu?”

I thashë: “I bleva që të ulesh dhe të mbështetësh në to.”

Profeti ﷺ tha: “A nuk e di se engjëjt nuk hynë në një shtëpi që ka figurë dhe se ata që i bëjnë këto figura do të ndëshkohen në ditën e gjykimit dhe do t’u thuhet atyre: Jepuni jetë asaj që keni krijuar!” [Ai nuk hyri brenda derisa i hoqa ato.]

Transmeton Bukhari (5957), Muslimi, Ebu Bekr esh-Shafi’i në “el-Fauaid” i cili qëndron për shtojcën dhe më shumë. Hadithi dëshmon se figurat e dukshme ndalojnë engjëjt të hyjnë në shtëpi edhe nëse ato janë të papërfillshme. Ishte pikërisht për shkak të imazheve të papërfillshme që ai refuzoi të hynte derisa ato të nxirreshin. Pikërisht për imazhet e papërfillshme ai tha:

“Engjëjt nuk hynë në një shtëpi që ka figurë.”

Shpërndaje: