Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

6.Mbrojtja ndaj epidemisë së Koronës – Lutjet e shumta

Shejkh Abdurr-Rrazak bin Abdil-Muhsin el-Abbad
Burimi: Ashru Uasaja lil-Uikajah min-el-Uaba, fq. 10
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

6 – Shpeshtimi i lutjeve

Ibn Umeri (radijAllahu anhua) tregoi se i dërguari i Allahut ﷺ ka thënë:

“Atij që i është hapur dera e lutjeve (bën shpesh lutje), atij i është hapur dera e mëshirës. Nuk i kërkohet diçka Allahut që është më e dashur për Të se sa lutja për shpëtim.”

I dërguari i Allahut ﷺ tha gjithashtu:

“Lutja sjell dobi kundër asaj që ka zbritur dhe asaj që nuk ka zbritur. Prandaj o robër të Allahut, lutuni!” 1


1 Tirmidhi dhe të tjerë.

Shpërndaje: