Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A do të thotë ngritja e Allahut se Ai u ul mbi fron?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/10897

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Shejkh i nderuar, Allahu iu dhëntë mirësi! Cili është mendimi juaj për atë që thotë se El-Isteua (Ngritja e Allahut mbi arsh) do të thotë Xhelese (se Allahu u ul). A konsiderohet kjo si shtrembërim?”

Përgjigje: ”Kjo është gënjeshtër pasi kjo gjë nuk është transmetuar. Nuk është transmetuar që ajo fjalë (El-Istiua) të jetë komentuar me ”ulje”… Po!”

Shpërndaje: