Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A do të ulet Allahu apo profeti mbi arsh?

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Silsilat-ul-Ahadith edh-Da’ifah (2/256)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

865 – Ibn Mesudi ka thënë se i dërguari i Allahut ka thënë:

“Allahu do të më ulë mbi arsh.”

Është vetëm ky hadith i rremë që thotë se Allahu do ta ulë atë mbi arsh. Sa i përket uljes së Allahut (te ala) mbi arsh, nuk ka asnjë hadith autentik mbi këtë çështje. As nuk ka ndonjë lidhje midis ngritjes së Tij mbi arsh dhe uljes së Tij në të.

Shpërndaje: