Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është obligim praktikimi i të gjitha llojeve të Teuhidit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/14429

Përgatiti: www.perlat-muslimane.com

Pyetje: A obligohem me përmbajtjen dhe praktikimin e të gjithave llojeve të Teuhidit (njësimit të Allahut )?

Përgjigjja: Është e domosdoshme kjo, sepse përndryshe nuk do të jesh mysliman, nëse zhvishesh në njëren nga llojet e Teuhidit (njësimit të Allahut) atëher nuk do të jesh mysliman, nësë shvishesh nga njësimi i Allahut në Zotrim (Teuhid Rububije), apo nga njësimi i Allahut në adhurim (Teuhid Uluhije), apo në emrat dhe cilësit e Tij Subhanehu ue Te Ala (Teuhid Esma ue Sifat), nuk je mysliman, përveç nëse të arsyeton injoranca , pastaj e ke mësuar dhe je penduar atëher nuk të dëmton ty e kaluara.

Shpërndaje: