Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A na lejohet të themi se Allahu ka vesh?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)
Sherh Kitab-it-Teuhid li Ibn Khuzejmeh (7)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A na lejohet të themi se Allahu ka vesh?

Përgjigje: Jo. Ai posedon dëgjimin dhe shikimin, asgjë më shumë se kaq1. Është transmetuar se Ai ka dëgjim dhe shikim, po ashtu se ka dëgjim dhe dy sy. Cilësitë e Allahut vërtetohen vetëm nëpërmjet Kuranit dhe sunnetit.


1 Këtu shejkhu flet në lidhje me fytyrën e Allahut -te ala-.

Shpërndaje: