Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Allahu e ka në dorën e Tij pushetin mbi qiejt dhe tokat

Imam Ibn Kethir ed-Dimeshkij (v. 774)

Burimi: Tefsir el-Kuran el-Adhim (3/763)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Allahu Azze ue Xhel ka thënë:

فَسُبْحَانَ الَّذِي بِيَدِهِ مَلَكُوتُ كُلِّ شَيْءٍ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ

Prandaj, qoftë i lartësuar nga çdo e metë Ai, në dorën e të Cilit është pushteti mbi çdo gjë! Tek Ai do të ktheheni!.” 26:83

I lartë është Ai që në dorën e Tij është pushteti mbi çdo send dhe vetëm tek Ai ktheheni.

Me anë të kësaj lartësohet nga çdo e keqe i Gjalli dhe i Përjetshmi Mbajtësi i pushetetit. Ai ka në dorë pushtetin mbi qiejt dhe tokat, dhe tek Ai çdo gjë në fund do të kthehet.

Shpërndaje: