Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Allahu është mbi arshin e Tij siç i takon Madhërisë së Tij e jo diku tjetër

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i

Burimi: “Ixhabatus-Sail ala Ehamilil-Mesail” 300/152

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Çfarë është mendimi në lidhje me ata të cilët thonë: “Allahu nuk është poshtë e as lart, as në të djathtë e as në të majtë, as jashtë kësaj bote dhe as brenda saj”…?

Përgjigje: Ata konsiderohen bidatçi.Ne besojmë se Allahu është ngritur mbi arshin e Tij, ngritje kjo që i përshtatet Madhërisë së tij, ashtu siç Allahu (subhanehu ue te ala) thotë:

الرَّحْمَنُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَى

”I Gjithëmëshirshmi u ngrit mbi arsh (fronin e Tij).” 20:5

Ne besojmë në atë që Allahu e thotë dhe mohojmë thënien e Mu’tezileve.”

Shpërndaje: