“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Emri Allah karshi emrit Muhammed

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (vdiq. 1421)

Burimi: http://www.ibnothaimeen.com/all/books/article_16992.shtml

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja 16: ”Ne shpesh shohim emrin e Allahut të varur në mur me emrin e Muhammedit (salAllahu alejhi ue selem) karshi Tij. Të njëjtën gjë ne e shohim në pëlhura, libra, dhe disa Masahif. Ku duhet të jenë ata në të vërtetë?”

Përgjigje: ”Ky vend nuk është i saktë, sepse kjo do të thotë se Muhammedi është i njejtë dhe i barabartë me Allahun. Nëse dikush e sheh këtë dhe nuk e di kush është Allahu dhe Muhammedi, ai sigurisht do të besojë se ata janë të barabartë dhe të njëjtë. Kështu, që duhet të hiqet emri i të dërguarit të Allahut (salAllahu alejhi ue selem).

Tani mbetet gjykimi për emrin e Allahut i cili është një. Ky është një emër që Sufitë e përsëritin pa pushim dhe e zëvendësojnë me dhikr. Ata thonë:

”Allah, Allah, Allah.”

Prandaj, ai gjithashtu duhet të hiqet. Kështu, as nuk duhet të jetë ”Allah” apo ”Muhammed” në mure, pëlhura apo në diçka tjetër.”

Shpërndaje: