Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është arshi vetë kursia (vendi ku vendosen këmbët)?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (58), min: 1.04.38

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/ar/node/16539

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Allahu (te ala) ka thënë:

الرَّحْمَنُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَى

”I Gjithëmëshirshmi u ngrit mbi fron.” 20:5

A është arshi kursija?

Përgjigjja: Jo, arshi nuk është kursia (ku vendosen këmbët). Arshi është mbi kursinë. Hadithi thotë se kursia është vendi i dy këmbëve. Arshi është një krijesë madhështore përmbi qiej.

Shpërndaje: