Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Falja pas imamit që pretendon se e di të fshehurën

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (107)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për t’u falur pas personit që pretendon se e di gajbin (të fshehurën)?

Përgjigje: Namazi nuk i pranohet, kërkojmë strehim (mbrojtje) te Allahu, ky njeri është kafir. Kushdo që pretendon të dijë gajbin është kafir:

“(Ai i vetëm është) i Gjithëdituri i gajbit (i të fshehurës) dhe askujt nuk ia shpall gajbin (fshehtësinë) e Tij. Përveç ndonjë të dërguari (nga njerëzit) të cilin Ai e ka zgjedhur (Ai i njofton atij nga e fshehta, sa të dojë Ai).” El-Xhin, 72:26-27

Nuk lejohet të pohohet dija rreth gajbit. Ai që e bën këtë është kafir.

Shpërndaje: