Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Isai u ngritë lartë në qiell

Imam Ebul-Hasan Ali bin Ismail el-Esh’ari (v. 324)

Burimi: el-Ibaneh, fq. 448-451

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Dëshmi të tjera për këtë janë fjalët e Allahut (Azze ue Xhel):

وَجَاء رَبُّكَ وَالْمَلَكُ صَفًّا صَفًّا

“Dhe vjen Zoti yt me engjëjt radhë radhë …” 1

هَلْ يَنظُرُونَ إِلاَّ أَن يَأْتِيَهُمُ اللّهُ فِي ظُلَلٍ مِّنَ الْغَمَامِ وَالْمَلآئِكَةُ

“A mos presin atëherë për ndonjë gjë tjetër veçse t’u vijë Allahu në hijen e reve me engjëjt?” 2

ثُمَّ دَنَا فَتَدَلَّى فَكَانَ قَابَ قَوْسَيْنِ أَوْ أَدْنَى

“…pastaj ai iu afrua afër-afër dhe ishte në largësi sa dy harqe ose edhe më afër.” 3

Allahu ( Azze ue Xhel) i tha Isa bin Merjemes (alejhis-selam):

إِذْ قَالَ اللَّهُ يَا عِيسَىٰ إِنِّي مُتَوَفِّيكَ وَرَافِعُكَ إِلَيَّ

”O Isa! Unë do të marr ty, do të ngre lartë pranë Meje.” 4

وَمَا قَتَلُوهُ يَقِينًا بَل رَّفَعَهُ اللّهُ إِلَيْهِ وَكَانَ اللّهُ عَزِيزًا حَكِيمًا

”Po ata as nuk e mbytën as nuk e kryqëzuan, por atyre u përngjau. Përkundrazi, Allahu e ngriti atë pranë Vetes. Allahu është i Gjithëfuqishmi, më i Urti Gjithëgjykues.” 5

Umeti janë të bashkuar se Allahu (Azze ue Xhel) e ngriti Isain në qiell.

Të gjithë muslimanët i ngritin duart drejt qiellit kur u ndodh diçka dhe luten:

“O Ti që qëndron mbi arsh!”

Dhe kur ata betohen ata thonë:

“Betohem në Atë që është mbi shtatë qiej.”


1 89:22.

2 2:210.

3 53:8-9.

4 3:55.

5 4:158.

Shpërndaje: