Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ku është Allahu? – Uthejmin (1)

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
www.perlatmuslimane.com

 
Sa për të tjerët, ne u themi atyre: “Në të vërtetë mohimi që ju i bëni faktit që Allahu gjendet në një drejtim, kjo gjë detyrimisht sjell si pasojë mohimin e Zotit (Rabb) azze ue xhel. Sepse ne nuk dimë që diçka e cila as nuk gjendet mbi botë apo nën të apo që nuk është në të djathtën e saj apo në të majtën e saj, apo që nuk është pjesë e saj apo që nuk është e ndarë prej saj përveç se kjo gjë nuk ekziston.”

Shpërndaje: