Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kuptimi i emrit el-Kebir dhe el-Muta’al

Imam Ibn Kethir ed-Dimeshkij (v. 774)

Burimi: Tefsir el-Kuran el-Adhim (2/654)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Allahu Azze ue Xhel ka thënë:

عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ الْكَبِيرُ الْمُتَعَالِ

”Ai është që di të fshehtën dhe të dukshmen, Ai është i Madhëruari dhe i Lartësuari.”13:9

Ai di çdo gjë që njerëzit shohin dhe atë që nuk e shohin. Asgjë nuk është e fshehur prej Tij:

الْكَبِيرُ

I Madhëruari…”

el-Kebir është Ai që është më i madh se çdo gjë tjetër.

الْمُتَعَالِ

I Lartësuari…”

el-Muta’al është Ai që është mbi çdo gjë.

Shpërndaje: