Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Kur qiejt do të palosen në dorën e Allahut

Imam Ibn Kethir ed-Dimeshkij (vdiq. 774)

Burimi: Tefsir el-Kuran el-Adhim (3/266)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Allahu (Tebareke ue Te ala) ka thënë:

يَوْمَ نَطْوِي السَّمَاء كَطَيِّ السِّجِلِّ لِلْكُتُبِ

”(Kujto) edhe Ditën kur Ne do t’i mbështjellim qiejt si letër e shkruar…1

Allahu (Te’ala) thotë se kjo do të ndodhë në ditën e gjykimit.

Githashtu Ai (Te’ala) ka thënë:

وَمَا قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ وَالْأَرْضُ جَمِيعًا قَبْضَتُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَالسَّماوَاتُ مَطْوِيَّاتٌ بِيَمِينِهِ سُبْحَانَهُ وَتَعَالَى عَمَّا يُشْرِكُونَ

Ata nuk e madhëruan Allahun ashtu siç meriton të madhërohet. Në ditën e kijametit, e tërë toka do të jetë në grushtin e Tij, ndërsa qiejt do të mbështillen në dorën e Tij të djathtë. Ai është i pastër nga të metat dhe i lartësuar mbi gjithçka që ia shoqërojnë!Zumer, 39:67

Bukhariu transmeton se i dërguari i Allahut (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

”Në ditën e gjykimit Allahu do t’i palos qiejt në dorën e Tij të djathtë.”

Ibn Ebi Hatim ka transmetuar se Ibn Abasi (radijAllahu anhuma) ka thënë:

”Allahu do të palos shtatë qiejt dhe krijesat që ato mbajnë dhe shtatë tokat dhe krijesat që ato mbajnë. Të gjitha këto Ai do t’i palos në dorën e djathtë të Tij në mënyrë sikurse të kishte një farë të sinapit në dorën e Tij.”


1 El-Enbija’ 21:104

2 Ez-Zumer 39:67

Shpërndaje: