Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

9.Kur udhëtoi profeti ﷺ me xhaxhain e tij për në Levant?

Alameh Hafidh bin Ahmed el-Hakemi (v. 1377)

Burimi: Ameli fis-Sirah en-Nebeuijjeh, fq. 93

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja 9: Kur udhëtoi ai  me xhaxhain e tij për në Levant?

Përgjigje: Ai ishte dymbëdhjetë vjeç. Në të njëjtin vit, murgu Bahira e pa atë dhe pa shenja që tregonin profecinë e tij , pas së cilës ai e urdhëroi xhaxhain e tij që ta dërgon në shtëpi.

Shpërndaje: