Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Mos e specifiko aftësinë e Allahut

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (11)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf–1432-07-24_0.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Hamdi dhe lavdërimi i takon Allahut, i Cili na ka bashkuar në këtë vend. Ne e lusim Allahun që të na bashkonë në kopshtet e Xhenetit. Ai është i aftë për këtë …

Përgjigje: ”Ai është i aftë për çdo gjë. Mos specifiko duke thënë se Ai është i aftë për këtë, apo i aftë për atë që Ai dëshiron. Përgjithëso ashtu siç ka thënë Allahu Xhela ue Ala:

إِنَّهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

”Ai ka mundësi për çdo gjë.”1

Lidhur me fjalët e Allahut Te ala:

وَهُوَ عَلَى جَمْعِهِمْ إِذَا يَشَاء قَدِيرٌ

”Dhe Ai ka fuqin që ti mledh ata tek Ai kur të do.”2

Ata që nuk besuan thonë: ”O Zoti ynë, na i trego ata të dy nga xhinët dhe njerëzit, të cilët na bënë të jemi të humbur, e t’i shkelim me këmbët tona dhe le të jenë prej më të poshtërve!”

ky është një rast specifik, ku Ai mbledh banorët e qiejve dhe banorët e tokës në Ditën e Gjykimit.”

_______________________________

1 41:39

2 42:29

Shpërndaje: