Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ngjyra e lëkurës së auretit nuk duhet të jetë e dukshme

Imam Abdul-Aziz bin Abdil-lah bin Baz (v. 1420)

Burimi: esh-Sherh el-Mumtaz, fq. 87

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje 27: Cili është gjykimi për tu falur në rroba stërvitje që zbulojnë formën e trupit?

Përgjigje: Është e detyrueshme për të mbuluar auretin (pjesët që duhet mbuluar gjatë namazit) pa marrë parasysh nëse ato janë të mbuluara me rroba stërvitje apo me diçka tjetër. Ngjyra e lëkurës së pjesëve private nuk duhet të jetë e dukshme.


1 Pyetja është bërë për meshkuj, gruaja duhet të vishet me xhilbab gjatë namazit dhe nuk ka të keqe nëse ajo i vesh këto rrobë nën xhilbab.

Shih: https://www.perlatmuslimane.com/a-i-lejohet-gruas-te-falet-me-pantallona/

Dhe: https://www.perlatmuslimane.com/category/fikh/namazi/veshja-e-gruas-ne-namaz/

Shpërndaje: