Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Personi i cili e mohon se Allahu do të shihet, është kafir

Imam Muhammed bin Xherir et-Tabari (vdiq. 310) 

Burimi: et-Tabsir fi Ma´alim-id-Din, fq. 147

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Sa i përket asaj se Allahu shihet, ajo nëpërmjet mendjes mund të kuptohet nëpërmjet mendjes. Ai që nuk e di këtë është i njëjtë me atë që nuk e di se Allahu është i Ditur dhe i Gjithëfuqishëm. Sepse nuk është e pamundur për ta parë një gjë që ka cilësi. Nëse i Përjetshmi ka cilësi kështu që personi i cili është i vetëdijshëm për veprimet e tij duhet të besojë se Krijuesi i tij mund të shihet. Nëse ai nuk e beson këtë ai është kafir.

Shpërndaje: