“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Zemërimi i Allahut

Alameh Muhammed bin Abdilah es-Subejjil 

Burimi: Rasail fil-‘Akidetu ued-Da’ueh, fq. 11
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Allahu Te’ala ka thënë:

وَمَن يَقْتُلْ مُؤْمِنًا مُّتَعَمِّدًا فَجَزَآؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِدًا فِيهَا وَغَضِبَ اللّهُ عَلَيْهِ وَلَعَنَهُ وَأَعَدَّ لَهُ عَذَابًا عَظِيمًا

“Kushdo që vret një besimtar me qëllim, ndëshkimi i tij është Xhehenemi, në të cilin do të qëndrojë përgjithmonë. Allahu është zemëruar me atë, e ka mallkuar dhe i ka përgatitur një dënim të madh.” 4:93

Në fillim të këtij ajeti, Allahu ‘Azze ue Xhel përmend se sa e rrezikshme është vrasja e një besimtari. Pastaj Ai tregon për zemërimin e Tij mbi vrasësin. Kjo do të thotë se Allahu zemërohet me atë që bënë një akt të tillë. Se Allahu e ka mallkuar atë do të thotë se e ka përjashtuar atë nga mëshira e Tij.
Në këtë ajet, konfirmohet “zemërimi” si një nga Cilësitë e Tij. Allahu ‘Azze ue Xhel zemërohet dhe kënaqet ashtu siç i përshtatet vetëm Madhërisë së Tij (gjë të cilën ne nuk e dimë se si është).

Shpërndaje: