Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

44.Profeti më i mirë ishte rob i Allahut

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: et-Ta’likat el-Mukhtasarah alal-Akideh et-Tahauijjeh, fq. 58-59

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Profeti më i mirë është Muhammedi ﷺ, ai ishte profeti i fundit. Allahu gjithashtu e quajti atë rob dhe tha:

وَإِن كُنتُمْ فِي رَيْبٍ مِّمَّا نَزَّلْنَا عَلَى عَبْدِنَا

 “Dhe nëse ju (o njerëz) dyshoni për atë (Kuranin) që Ne i kemi zbritur robit tonë (Muhammedit).” 1

Allahu (te ala) gjithashtu tha:

تَبَارَكَ الَّذِي نَزَّلَ الْفُرْقَانَ عَلَى عَبْدِهِ

 “I Lartësuar me Madhështi është Ai i Cili zbriti ndarësin e së vërtetës nga e pavërteta (Kuranin) te robi i Tij (Muhammedi).” 2

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِّنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الأَقْصَى

“I Lartësuar qoftë Ai që e mbarti robin e Tij në udhëtim natën nga xhamia e shenjtë (në Mekë) për në xhaminë e largët (të Jerusalemit).” El-Isra, 17:1

Grada e të qënit rob adhurues i Allahut është grada më e lartë, nuk ka asgjë më fisnike sesa robërimi me adhurim ndaj Allahut.

Profeti ﷺ ka thënë:

“Mos e teproni në lavdërimin tim sikurse vepruan nasarat (të krishterët) me birin e Merjemes. Unë jam vetëm rob. Prandaj thoni: “Rob i Allahut dhe i dërguari i Tij.” 4


1 2:23

2 25:1

3 17:1

4 Bukhari (3445).

Shpërndaje: