Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

8.Muhammedi ﷺ i shkatërroi skulpturat dhe imazhet e njerëzve të mirë

Autor: Imam Muhammed bin Abdil-Uehab (v. 1206)

Shpjegues i librit: Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Sherh Kefsh-ish-Shubahat

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Ishte ai ﷺ që theu skulptura me pamjen e këtyre njerëzve të mirë

Shpjegimi

Profeti Muhammed shkatërroi idhujt në ditën kur e çliroi Mekën. Kur ai hyri në Qabe, gjeti 360 idhuj rreth saj dhe brenda saj. Ai i shkatërroi ato me shkopin e tij, ndërsa ai lexonte fjalët e Tij (Te ala):

”Dhe thuaj: Erdhi e vërteta e u zhduk e kota. Vërtet, e kota gjithnjë ka qenë e zhdukur.” 17:81

Shpërndaje: